• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Beleidsplan

Middels de inzameling en doorverkoop van tweedehands boeken en platen probeert Stichting Boeken Steunen Mensen in haar doelstellingen te voorzien.

Het inzamelen van de tweedehands boeken en platen door de vrijwilligers vindt voornamelijk plaats bij particulieren, die bijvoorbeeld kleiner willen gaan wonen, in en om Venlo met een straal van circa 100 kilometer. Nadat de boeken en platen opgehaald zijn worden ze gesorteerd, gerubriceerd en wordt bekeken in hoeverre ze nog geschikt zijn voor de verkoop. Daar waar nodig worden kleine reparaties uitgevoerd, hierbij valt te denken aan het bijwerken van de platenhoezen of het verstevigen van de banden van een boek.

Jaarlijks wordt geprobeerd zoveel mogelijk van de ingezamelde en gesorteerde boeken en platen te verkopen op een grote tweedehands boeken- en platenbeurs. Daarnaast worden de boeken die niet meer geschikt zijn voor de verkoop als oud papier aan een oud papierhandelaar aangeboden.

Met de opbrengsten van zowel de verkoop van de boeken en platen tijdens de beurs als van het oud papier aan de oud papierhandelaar gedurende het jaar worden jaarlijks meerdere grote en kleine projecten door ons ondersteund. De projecten hebben voornamelijk betrekking op kansarme kinderen en jongeren, hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het inrichten van een timmerwerkplaats en/of een naaiatelier maar ook het bouwen van een school en/of de aanleg van sanitaire voorzieningen.

Bij de keuze van de projecten proberen wij zo veel mogelijk van het principe "geef ze een hengel en leer ze vissen" uit te gaan.

 

Beloningsbeleid

De leden van alsmede de vrijwilligers werkzaam voor de stichting ontvangen voor de uitoefening van hun functie geen beloning. Wel hebben zij recht op een vergoeding van de redelijkerwijs gemaakte kosten tijdens de uitoefening van hun functie. Er wordt geen gebruik gemaakt van betaalde krachten.

                                       

Financiële verantwoording

Voor een specificatie van de door ons behaalde opbrengsten verwijzen wij naar de opstelling van onze exploitatierekening.

Klik hier voor FINANCIEEL VERSLAG 

Klik hier voor het jaarverslag  JAARVERSLAG 2020/2021 

 

 

Over Stichting "Boeken Steunen Mensen"

De stichting werd, na eerdere samenwerking ad hoc sinds 1987, officieel opgericht door Vincentiusvereniging Venlo en Rotaryclub Venlo - Maas en Peel.

      

                                           

 

De Stichting is een vrijwilligersorganisatie die fondsen werft voor het verlenen van financiële hulp en steun aan particuliere ontwikkelingsprojecten, waarbij de aandacht in het bijzonder gericht zal zijn op projecten met betrekking tot kansarme kinderen en jongeren in de derde wereld.

Door middel van het inzamelen en verkopen van boeken, grammofoonplaten, cd's, dvd's en audioapparatuur (radio's, cd-spelers, platenspelers e.d.), puzzels en spellen, hebben wij de afgelopen 35 jaar van ons bestaan al bijna anderhalf miljoen euro bijeengebracht ten behoeve van heel veel projecten in meer dan 25 landen.

Onze stichting is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41064290.

 

Stichtingsbestuur

Voorzitter: De heer J.E. (Bill) Steenks

Vicevoorzitter: De heer H.B.M. (Harry) van Heijst

Secretaris: De heer G.P.L. (Geert) Hendrikx

2e Secretaris: De heer M.G.M. (Martin) Huizinga

Penningmeester: Mevrouw W. (Wilma) Haak

 

 Stichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

IBAN: NL 94 RABO 0117 7223 16

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2022 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl