• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Stakeholders BSM buigen zich over alle steunaanvragen

4-8-2023

Maar liefst 57 instellingen vroegen afgelopen periode steun van BSM voor hun activiteiten. Daaruit moet een keuze gemaakt worden, want alle wensen vervullen is onmogelijk. Er is in geld gesproken ongeveer 5 maal zoveel aangevraagd dan het budget toelaat! Er moeten dus veel aanvragers helaas worden teleurgesteld.

Het betekent dat 3 delegaties van respectievelijk onze vrijwilligers, de Rotary Venlo, Maas en Peel en de Vincentiusvereniging Venlo de komende weken druk doende zijn om alle aanvragen zorgvuldig te bestuderen, en hieruit 3 "grote" doelen te kiezen. Het overige budget wordt verdeeld over een aantal aanvragers die met een kleiner bedrag geholpen zijn.

Zoals vastgelegd in onze statuten en reglementen steunen wij vooral projecten voor jeugdigen, zwakkeren, kwetsbaren en mensen die behoeftig zijn. Daarnaast hebben wij een voorkeur voor projecten met een lokale of regionale component: dat betekent dat het initiatief tot het project, de daarbij werkzame vrijwilligers, of de ondersteunden uit de regio Limburg en aangrenzend gebied afkomstig moeten zijn. Helaas voldoen een aantal aanvragen niet aan deze criteria; men vraagt geld voor computers, software, materiele voorzieningen enz. enz. Ook zijn er aanvragers die een groot eigen vermogen hebben, waarbij  steun niet nodig lijkt.

Aan de selectiecommissies nu de taak om het beschikbare bedrag zo eerlijk mogelijk te verdelen. Medio oktober 2024 maken wij bekend welke projecten gesteund worden uit de opbrengst van de Muziekbeurs 2023 en de Boekenbeurs 2024. Zodat wij met de opbrengst van boeken en muziekdragers deze projecten helpen om de wereld een beetje beter te maken.

 

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

IBAN: NL 94 RABO 0117 7223 16

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2023 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl